فهرست مطالب

نشریه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
سال نوزدهم شماره 4 (پیاپی 53، زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1392/02/14
  • تعداد عناوین: 14
|
  • آزاده ابراهیم زاده، غلامرضا شریف زاده، زهره آذرکار، سمیرا حسینی، طاهره توحیدی زاده، محمدحسن نمایی صفحات 347-354
    زمینه و هدف
    دیسانتری، معمولا یک بیماری خودمحدودشونده است، اما درمان آنتی بیوتیکی آن، علاوه بر کوتاه کردن زمان سیمپتوماتیک بودن بیماری، سبب کاهش دفع میکروب از بدن بیمار و در نتیجه، کاهش قدرت سرایت به اطرافیان می شود. این مطالعه، به منظور مقایسه اثر سیپروفلوکساسین و آزیترومایسین در درمان گاستروآنتریت حاد غیرآمیبی انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 84 بیمار مبتلا به گاستروآنتریت حاد غیرآمیبی، به روش نمونه گیری ساده انتخاب شدند و پس از اخذ رضایت کتبی، در یکی از دو رژیم شامل: سیپروفلوکساسین 500 میلی گرم هر 12ساعت یا آزیترومایسین 250 میلی گرم روزانه یک بار، قرار گرفتند. پس از 48 ساعت، بیماران ویزیت شده و بهبود علایم بالینی آنها بررسی شد؛ همچنین نتیجه کشت مدفوع روز اول آنها، ارزیابی شد. داده ها پس از جمع آوری و ثبت در پرسشنامه، با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش 3/1) و آزمون آماری کای اسکوئر در سطح معنی داری 5/0=α تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    از 84 بیمار مورد بررسی، در نمونه مدفوع 41 نفر (8/48%) شیگلا گزارش شد که 18 نفر (9/43%) از آنها، آزیترومایسین و 23 نفر (1/56%)، سیپروفلوکساسین دریافت کردند. در 14 نمونه (7/16%)، میکروب های دیگری رشد کرده بود (سالمونلا، کمپلیوباکتر ژژونی، ای کلای). در آنتی بیوگرام تهیه شده از 55 بیمار، 32 نفر به سیپروفلوکساسین حساس بودند (2/58%) و حساسیت به آزیترومایسین، در 41 نفر گزارش شد (5/74%). در روز سوم درمان، پاسخ بالینی بیماران، با بررسی وضعیت تب و اسهال ارزیابی شد. در گروه آزیترومایسین در 29 نفر (5/93%) و در گروه سیپروفلوکساسین در 31 نفر (88.6%)، در روز سوم، تب قطع شده بود که اختلاف معنی داری از نظر قطع تب، بین دو گروه وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    آزیترومایسین و سیپروفلوکساسین اثر یکسانی در درمان دیسانتری غیرآمیبی دارند.
    کلیدواژگان: دیسانتری غیرآمیبی، سیپروفلوکساسین، آزیترومایسین
  • فرزاد رجایی، مریم اخوان توکلی، حسن اژدری زرمهری صفحات 355-361
    زمینه و هدف
    افزایش استرس به دنبال پیشرفت تکنولوژی، می تواند باعث اختلال در فعالیت بافت ها و اعضای بدن شود. با توجه به نقش مخچه در هماهنگی حرکات بدن، مطالعه حاضر به منظور بررسی آثار استرس بر روی قشر مخچه موش صحرایی انجام شد.
    روش تحقیق: 18 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار، به صورت تصادفی به 2 گروه مساوی تقسیم شدند. حیوانات در گروه تحت استرس، به مدت 10 روز، در معرض استرس های مختلف به صورت محرومیت غذایی، محرومیت آب، بی حرکتی در دمای 4 درجه، شنای اجباری و ایزولیشن قرار گرفتند؛ در حالی که حیوانات گروه کنترل، بدون هیچ مداخله ای در قفس های خود نگهداری شدند. پس از مدت مورد نظر، حیوانات بیهوش شده و مخچه آنها جدا و وزن شد. پس از آماده کردن برش های میکروسکوپی از لب راست مخچه و رنگ آمیزی هماتوکسیلین و ائوزین، تعداد و اندازه سلول های پورکینژ و ضخامت لایه مولکولار قشر مخچه، با برنامه نرم افزاریImage Tool، در گروه های مورد مطالعه تعیین شد و داده ها از نظر آماری در سطح معنی داری 05/0P< مقایسه گردید.
    یافته ها
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که میانگین تعداد و اندازه سلول های پورکینژ، در گروه تحت استرس (به ترتیب 87/1±17/6 و 7/14±75/89) نسبت به گروه کنترل (به ترتیب 65/1±43/8 و 25/17±68/96) کاهش معنی داری داشت (به ترتیب 001/0 P< و004/0(P<، ولی میانگین ضخامت لایه ملکولار در گروه تحت استرس، تفاوت معنی داری نسبت به گروه کنترل نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که استرس مزمن چندگانه ترتیبی، با کاهش اندازه و تعداد سلول های پورکینژ، احتمالا اثرات منفی بر قشر مخچه موش دارد.
    کلیدواژگان: استرس متنوع چندگانه، سلول های پورکینژ، موش صحرایی، مخچه
  • ملیحه الزمان منصفی، فرناز گرامی فر صفحات 362-375
    زمینه و هدف
    با توجه به گزارش های متعدد در زمینه تاثیر عصاره تام گیاه شوید بر سیستم تناسلی جنس ماده، در تحقیق حاضر به بررسی تاثیر فراکسیون آبی این عصاره، بر سیستم تناسلی و گلیکوکانژوگیت های سطح اندومتر و تخمدان موش صحرایی ماده پرداخته شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، موش های صحرایی ماده بالغ، به 5 گروه: کنترل، دریافت کننده دوز پایین آبی و الکلی (به ترتیب 5/0 و 045/0گرم بر کیلوگرم) و دوز بالای آبی و الکلی (به ترتیب 5 و 45/0 گرم بر کیلوگرم) گیاه شوید تقسیم شدند (هر گروه، 8 حیوان). موش ها به مدت 10 روز، هر روز یک میلی لیتر از دوزهای مذکور را به صورت خوراکی دریافت کردند. در پایان آزمایش، با خونگیری از آئورت پشتی، میزان هورمون های استروژن و پروژسترون سرم اندازه گیری شد. تخمدان ها و لوله های رحمی جدا گردید و تغییرات مورفومتریک مقاطع بافتی تخمدان و رحم اندازه گیری شد و شدت واکنش گلیکوکانژوگیت های سطح اندومتر و تخمدان، با استفاده از لکتین های D BA، PNA، UEA، ConA و SBA بررسی گردید. موش های ماده، با موش های نر طبیعی جفت گیری شده (هر گروه 4 حیوان) و تعداد نوزادان، وزن و طول سر تا نشیمنگاه آنها اندازه گیری شد.
    یافته ها
    طول فاز دی استروس، در گروه دوز بالای عصاره آبی در مقایسه با گروه کنترل، به دو برابر افزایش یافت. قطر دیواره رحم، قطر طولی و عرضی تخمدان و قطر سلول های گرانولوزای جسم زرد، در مقایسه با گروه کنترل تا دو برابر کاهش نشان دادند. عدم بارداری و تولد نوزاد، در کلیه گروه های دریافت کننده فراکسیون آبی مشاهده گردید. شدت واکنش رنگ پذیری قندهای α-مانوز، N-استیل گلوکزامین و N-استیل گالاکتوزامین گلیکوکونژوگیت های سطح سلول های اندومتر رحم و تخمدان بالکتین های ConA،DBA و SBA در گروه های تیمار با عصاره، تغییرات معنی داری را در مقایسه با گروه کنترل نشان داد.
    نتیجه گیری
    تجویز خوراکی فراکسیون آبی عصاره آبی و الکلی بذر گیاه شوید، احتمالا سبب ایجاد ناباروری در موش های صحرایی ماده می گردد.
    کلیدواژگان: فراکسیون آبی، شوید، استروژن، پروژسترون، سیکل استروس، لکتین، گلیکوکونژوگیت
  • ناصر کیخا، سید امین آیت اللهی موسوی، غلامحسین شهیدی بنجار صفحات 376-388
    زمینه و هدف
    عفونت های جلدی انسان توسط گروهی هموژن، از قارچ های کراتین دوست (Keratinophilic) که درماتوفیت (Dermatophyte) نامیده می شوند، ایجاد می گردند. این عفونت ها در حال حاضر به عنوان یک مشکل عمده بهداشت عمومی به رسمیت شناخته شده اند. از آنجایی که این درماتوفیت های بیماریزا یوکاریوت هستند، درمان با داروهای ضد قارچی شیمیایی ممکن است سلول های بافت میزبان را هم تحت تاثیر قرار دهد. این مطالعه، با هدف تعیین اثر ضد قارچی اکتینومیست های خاکزی بر علیه Microsporum gypseumانجام گرفت.
    روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، 100 ایزوله اکتینومیست خاکزی از خاک های مناطق مختلف شهرستان کرمان، از جنبه آنتاگونیستی بر علیه Microsporum gypseum، مورد بررسی قرار گرفت. قارچ مورد مطالعه، از مرکز کلکسیون قارچ ها و باکتری های صنعتی و عفونی، وابسته به سازمان پژوهش های علمی- صنعتی ایران تهیه گردید. مطالعات میکروسکوپ الکترونی و بررسی خواص فیزیولوژیکی ایزوله های فعال مانند: فعالیت های لیپازی، پروتئازی، آمیلازی و کیتینازی بر حسب پروتکل مربوطه انجام پذیرفت.
    یافته ها
    ایزوله های اکتینومیست 115، Ks10 و Kn10، بیشترین اثر آنتاگونیستی را علیهMicrosporum gypseum در شرایط آزمایشگاهی نشان دادند و بقیه ایزوله ها فاقد اثر ضد قارچی بودند. با بررسی میکروسکوپ الکترونی، تصاویر تهیه شده از ایزوله های اکتینومیست فعال، اشکال متنوع اسپورها، میسلیوم ها و مورفولوژی زنجیره اسپور را نمایان ساخت.
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش نشان می دهد که اکتینومیست های خاکزی دارای اثرات ضد قارچی می باشند؛ بنابراین می توان امیدوار بود که در آینده پس از انجام تحقیقات لازم، با فرآورده های زیستی حاصل از این عوامل، به جای داروهای ضد قارچی شیمیایی که عوارض جانبی زیادی دارند، بتوان عفونت های درماتوفیتی ناشی از اینگونه درماتوفیت ها را با استفاده از این اکتینومیست ها درمان نمود.
    کلیدواژگان: اکتینومیست های خاکزی، میکروسپوروم جیپسئوم و ضد قارچ
  • ادریس بذرافشان، فردوس کرد مصطفی پور، حامد فریدی، بهنام باریک بین صفحات 389-398
    زمینه و هدف
    فنل و مشتقات آن، آلاینده هایی سمی هستند که حضورشان در آب های سطحی، آب های شیر برداشت و پساب های فرایندهای مختلف صنعتی نظیر: پتروشیمی، فراوری زغال سنگ، تولید لاستیک، پلاستیک، کاغذ، پالایش نفت و صنایع تولید فنل، به طور مکرر گزارش شده است. در مطالعه حاضر، کارایی عصاره میوه گیاه مورینگا پرگرینا در حذف فنل، مورد بررسی قرار گرفت.
    روش تحقیق: مطالعه حاضر که یک مطالعه تجربی در مقیاس آزمایشگاهی است در یک سیستم ناپیوسته و به منظور بررسی کارایی عصاره میوه گیاه مورینگا پرگرینا به عنوان یک منعقدکننده طبیعی در حذف فنل از محلول های آبی انجام پذیرفت. در این راستا اثر متغیرهای مهم بهره برداری از قبیل غلظت منعقدکننده (05/0-ml/L4)، غلظت اولیه فنل (5، 10، 20، 50 و mg/L100) و pH اولیه محلول (3- 9) مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که pH بهینه جهت حذف فنل توسط منعقدکننده طبیعی عصاره مورینگا پرگرینا، معادل 5 با غلظت منعقدکننده ml/L1/0 بود و بالاترین میزان حذف در این شرایط، معادل 132/94، 69/95، 04/98، 14/98 و 34/99% برای غلظت های اولیه فنل 5، 10، 20، 50 و mg/L 100 و به دنبال وقوع فرآیندهای ته نشینی، ترسیب همزمان و جذب سطحی، حاصل شد.
    نتیجه گیری
    عصاره دانه گیاه مورینگا پرگرینا با توجه به کارایی بالا، می تواند به عنوان منعقدکننده ای موثر و کارآمد و در عین حال ارزان قیمت، در حذف فنل از محلول های آبی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: حذف فنل، مورینگا پرگرینا، منعقدکننده طبیعی
  • بهمن رماوندی، بهنام باریک بین، قربان عسگری*، حسین قائدی صفحات 399-408
    زمینه و هدف

    هسته خرما به دلیل در دسترس بودن و هزینه بسیار کم یک ماده اولیه مفید در تهیه کربن فعال می باشد. سیانید، به دلیل داشتن خواص سمی برای انسان و موجودات آبزی، یکی از معضلات مهم بهداشتی محسوب می شود. هدف از انجام این تحقیق، بررسی حذف سیانید از محیط آبی و پارامترهای موثر بر آن، به وسیله کربن فعال تهیه شده از هسته خرما بود.
    روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، کربن فعال، با استفاده از کوره الکتریکی در دمای°C750 و زمان 100 دقیقه تهیه شد. تاثیر (12-2) pH، غلظت سیانید (100 تا mg/L300) و دوز کربن فعال (25/0 تا g/L2) بر فرآیند جذب سیانید مورد بررسی قرار گرفت. هر یک از آزمایشات، سه بار تکرار و میانگین درصد حذف ارائه شد.

    یافته ها

    جذب با مدل لانگمویر، با حداکثر ظرفیت جذب mg/g21/50 هم خوانی بیشتری داشت. ارزیابی سینتیکی نشان داد که جذب سیانید به جاذب، به طور واضح، از واکنش درجه دو کاذب تبعیت می نماید. جذب سیانید به جاذب مورد مطالعه، وابسته به pH بود و حداکثر جذب، از محلول با pH برابر 9 به دست آمد. در pH بهینه 9، بیش از 97% سیانید، از محلول با غلظتmg/L 100 و دوز جاذبg/L 25/1 طی زمان تماس 40 دقیقه حذف گردید.

    نتیجه گیری

    کربن فعال تهیه شده از هسته خرما، یک جاذب کارآمد و کم هزینه برای حذف غلظت های مختلف سیانید از آب و فاضلاب است.

    کلیدواژگان: سیانید، جذب، هسته خرما، ایزوترم، سینتیک
  • سید ابراهیم حسینی، مژده حیدری صفحات 409-415
    زمینه و هدف
    والسارتان به عنوان آنتاگونیست گیرنده های آنژیوتانسین II (Ang II)، در درمان اختلالات فشار خون مورد استفاده قرار می گیرد و بر بافت های مختلف بدن دارای تاثیر است؛ لذا این مطالعه، با هدف بررسی اثر داروی والسارتان بر عملکرد محور هیپوفیز- گناد در موش های صحرایی ماده بالغ انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه، از 40 سر موش صحرایی ماده بالغ که به 5 گروه 8 تایی شامل: گروه های کنترل، شاهد و 3 گروه تجربی تقسیم شدند، استفاده گردید. در ابتدا، با تزریق عضلانی استرادیول والرات و پروژسترون، حیوانات هم سیکل شدند و سپس به حیوانات گروه شاهد، روزانه یک میلی لیتر روغن زیتون (حلال دارو) و به گروه های تجربی نیز روزانه دوزهای 100، 200 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن، داروی والسارتان گاواژ گردید. حیوانات گروه کنترل، تحت هیچ تیماری قرار نگرفتند. کلیه تجویزها برای مدت 21 روز انجام و در روز پایانی، با خونگیری از قلب حیوانات و تهیه سرم مورد نیاز با کمک کیت های هورمونی مربوطه، میزان هورمون های FSH، LH، استروژن و پروژسترون اندازه گیری شد. داده ها با کمک آزمون تجزیه و تحلیل واریانس یک طرفه ANOVA و آزمون تعقیبی توکی، مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج آنالیز آماری داده ها نشان داد که داروی والسارتان با دوزهای 200 و mg/kg400، باعث کاهش معنی دار هورمون های FSH، LH، استروژن و پروژسترون در سطح معنی داری 05/0P< می شود.
    نتیجه گیری
    والسارتان به عنوان آنتاگونیست رسپتورهای Ang II، احتمالا با مهار ترشح هورمون های گنادوتروپین و بلوکه نمودن اثر آنها بر سلول های فولیکولی، باعث کاهش هورمون های جنسی ماده می گردد.
    کلیدواژگان: والسارتان، استروژن، پروژسترون، FSH، LH، موش صحرایی
  • مجید اکبری، فاطمه ولایتی مقدم، امیر احمدی، رضا افشاری صفحات 416-421
    زمینه و هدف
    استفاده از آمالگام به علت خطر مسمومیت با جیوه، با احتیاط صورت می گیرد. دندانپزشکان، به دلیل مواجهه شغلی با آمالگام، در معرض استنشاق بخار جیوه هستند که می تواند سلامتی آنها را به مخاطره اندازد. هدف از این مطالعه، اندازه گیری غلظت جیوه ادرار دندانپزشکان عمومی و متخصصان ترمیمی شهر مشهد در سال 1389 بود.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی و مقطعی، 45 نفر دندانپزشک عمومی، 10 نفر دندانپزشک متخصص ترمیمی و70 نفر از افراد بدون مواجهه با جیوه به عنوان گروه کنترل، مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه ادرار (20 میلی لیتر) افراد مورد مطالعه، قبل از شروع کار حرفه ای روزانه گرفته شده و غلظت جیوه ادرار، با استفاده از طیف سنجی جذب اتمی اندازه گیری شد. داده ها با روش های آماری توصیفی و تحلیلی، با استفاده از آزمون ANOVA یک طرفه و دانکن و نرم افزار آماری SPSS (ویرایش 5/11) تجزیه و تحلیل شدند (05/0=α).
    یافته ها
    میانگین جیوه ادرار دندانپزشکان عمومی، g/lμ70/2±26/9، متخصصین ترمیمی g/lμ79/1± 13/9 و گروه کنترل g/lμ73/1±84/1 به دست آمد. تفاوت معنی داری در غلظت جیوه ادرار، بین دندانپزشکان عمومی و متخصصین ترمیمی مشاهده نشد؛ در حالی که غلظت جیوه ادرار دندانپزشکان عمومی و متخصصین ترمیمی، به صورت معنی داری بالاتر از گروه کنترل بود (به ترتیب 000/0P= و 001/0P=).
    نتیجه گیری
    اگر چه میزان جیوه ادرار دندانپزشکان بالاتر از عموم جامعه می باشد، این میزان کمتر از حد آستانه سمی قرار دارد.
    کلیدواژگان: آمالگام دندانی، جیوه، دندانپزشک
  • محمد دهقانی فیروزآبادی، مهیار محمدی فرد، علیرضا میرغلامی، غلامرضا شریف زاده، مهتاب محمدی فرد صفحات 422-429
    زمینه و هدف
    صرع یک اختلال شایع و تشنج یکی از موارد مهم مراجعه به مراکز اورژانس است که سبب وحشت و اضطراب فراوان بیمار و خانواده وی می شود. هدف اصلی این مطالعه، بررسی یافته های تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) مغز و الکتوانسفالوگرافی (EEG)، در بیماران مبتلا به صرع مراجعه کننده با تشنج است.
    روش تحقیق: این مطالعه توصیفی- تحلیلی، بر روی 60 بیمار بیشتر از 18 سال مبتلا به صرع مراجعه کننده با تشنج به بیمارستان ولیعصر (عج) شهر بیرجند انجام شد. موارد تشنج کاذب، تشنج زنان حامله، نوبت غیر اول تشنج و تشنج همراه با تب، از مطالعه خارج شدند. پس از گرفتن شرح حال و معاینه، نتایج اقدامات تشخیصی (EEG، توموگرافی کامپیوتری یا CT و MRI مغز) از طریق پرسشنامه، جمع آوری و سپس به کمک بسته نرم افزاری SPSS (ویرایش 13) تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    60 بیمار، با میانگین سنی 4/34 سال بررسی شدند. شایع ترین نوع تشنج (3/78%)، تونیک کلونیک ژنرالیزه (Grand mal) بود. EEG در 7/51% موارد، غیرطبیعی بود ولی تغییرات اختصاصی، فقط در 3/19% موارد، غیرطبیعی مشاهده شد. CT در 35% و MRI در 50% بیماران، غیرطبیعی بود. در MRI، شایع ترین نوع ضایعه، اسکلروز هیپوکامپ (30% موارد غیرطبیعی) و شایع ترین محل ضایعات صرع زا، لوب تمپورال (7/46%) بود. MRI مغز در گروه 30 سال و کمتر، فقط در 29% بیماران و در گروه بالای 30 سال، در 4/72% بیماران، غیرطبیعی بود (001/0P=)؛ همچنین در بیماران دچار تشنج تونیک کلونیک ژنرالیزه، MRI در 6/42% بیماران و در بیماران دچار سایر انواع تشنج، در 9/76% افراد، غیرطبیعی بود (03/0P=).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که هر چند EEG، ویژگی های اختصاصی برای نوع صرع را فقط در 10% موارد نشان می دهد، ولی در 3/51% بیماران غیرطبیعی است؛ لذا حساسیت آن بیش از CT (35%) و حتی MRI (50%) است. MRI، برتری محسوسی در نشان دادن نوع و محل ضایعه دارد.
    کلیدواژگان: تشنج، صرع، تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)، الکتورانسفالوگرافی (EEG)
  • طیبه خزاعی، علیرضا سعادت جو، سمانه درمحمدی، منصوره سلیمانی، مرضیه طوسی نیا، فاطمه ملاحسن زاده صفحات 430-438
    زمینه و هدف
    مطالعات نشان داده اند، استفاده روزافزون و مشکل ساز از تلفن همراه، با پرخاشگری در همه سنین و هر دو جنس ارتباط دارد. علی رغم استفاده گسترده از تلفن همراه در ایران، اثرات اعتیادی و پیامدهای روانشناختی و رفتاری آن به خوبی بررسی نشده است. هدف از این پژوهش، تعیین شیوع وابستگی به تلفن همراه و پرخاشگری در نوجوانان شهر بیرجند در سال 1390می باشد.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، 637 نفر از دانش آموزان شهر بیرجند، با روش نمونه گیری خوشه ایدو مرحله ای به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه وابستگی به تلفن همراه (Hyun Young Koo-2009) و پرسشنامه پرخاشگری Perry شامل چهار جنبه از پرخاشگری (فیزیکی، کلامی، خشم و خصومت) استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش 15) و آزمون های آماری کای اسکوئر، تی مستقل، آنالیز واریانس و ضریب همبستگی پیرسون، در سطح معنی داری 05/0 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از637 نفر دانش آموز 15- 20 سال،3/95 درصد (611) وابستگی متوسط، 4/3 درصد (22) وابستگی شدید و 2/1درصد (8) اعتیاد داشتند. تفاوت معنی داری بین شدت وابستگی به تلفن همراه بر حسب سن، جنس، مقطع تحصیلی، تعداد تماس های ارسالی و دریافتی روزانه و پیام های دریافتی مشاهده نشد. بین وابستگی به تلفن همراه با پرخاشگری، رابطه مثبت و معنی داری وجود داشت (001/0P<).
    نتیجه گیری
    اگر چه میزان وابستگی به تلفن همراه و پرخاشگری نوجوانان در این مطالعه، نسبت به سایر مطالعات کمتر می باشد، اما لازم است مداخلاتی به منظور پیشگیری از اثرات اعتیاد به تلفن همراه روی رفتارهای پرخاشگرانه انجام شود.
    کلیدواژگان: شیوع، وابستگی به تلفن همراه، پرخاشگری، نوجوانان
  • بی بی نرگس معاشری، محمدرضا منظم اسماعیل پور، وحیده ابوالحسن نژاد، مهدی عباس زاده، ادریس موحدی صفحات 439-447
    زمینه و هدف
    آلودگی صوتی در مناطق شهری به عنوان یک مشکل بزرگ شناخته شده است؛ لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین شاخص های آلودگی صوتی در بافت قدیم شهر بیرجند انجام گرفته است.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی و مقطعی، سنجش صدا با استفاده از دستگاه صداسنج CEL مدل 450/490انجام شد. تراز معادل، صوت 10 دقیقه ای، 4 بار در روز و 2 بار در شب و بر طبق استاندارد BS 7445-1-2003 و BS 7445-3-1991 در هر ایستگاه اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش 16) و آزمون آماری پیرسون تجزیه و تحلیل شد (05/0P=).
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین تراز روز و شب، در تمامی ایستگاه ها به طور معنی داری بیشتر از حد مجاز بود (05/0P>). بیشترین تراز روز و شب و بیشترین ماکزیمم تراز صوت، به ترتیب متعلق به ایستگاه خیابان مطهری (2/72 دسی بل) و ایستگاه خیابان طالقانی (9/85 دسی بل) بود. اختلاف معنی داری بین میانگین تراز صدای روز و شب و حداکثر آستانه مجاز آن، در روز کاری هفته (005/0P<) و روز تعطیل رسمی (005/0P<) نشان داد.
    نتیجه گیری
    سطح شدت آلودگی صوتی، به خصوص در خیابان طالقانی که در مجاورت بیمارستان امام رضا (ع) به عنوان یک منطقه حساس واقع شده است، بحرانی است و لزوم پیش بینی و اعمال اقدامات کنترلی و تمهیدات مناسب ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: آلودگی صوتی، بافت قدیم، بیرجند
  • زهرا آموزشی، زهرا یونسی*، سید علیرضا سعادت جو صفحات 448-454
    زمینه و هدف

    درد، یک مشکل شایع بهداشتی و مهم در زندگی دوران کودکی است و یکی از شایع ترین علایمی است که کودکان در بیمارستان تجربه می کنند. تسکین درد، از بروز عواقب ناگوار و عوارض جدی پیشگیری می کند. مادران، از جمله افراد کلیدی هستند که بیشترین ارتباط را با کودکان دردمند دارند و با بررسی و توجه به درد کودکان، می توانند از بروز مشکلات بعدی پیشگیری کنند؛ لذا این مطالعه، با هدف تعیین میزان آگاهی مادران کودکان بستری در مورد نحوه اداره درد کودکان، در بیمارستان ولیعصر (عج) شهر بیرجند در سال 1390 انجام شد.
    روش تحقیق: در این پژوهش توصیفی- مقطعی، مادران کودکان بستری در بیمارستان ولیعصر (عج) شهر بیرجند، به صورت در دسترس انتخاب شدند و پس از جلب همکاری و رضایت آنان، پرسشنامه پژوهشگرساخته به روش مصاحبه تکمیل گردید. این پرسشنامه، مشتمل بر 10 سوال دموگرافیک و 49 سوال آگاهی در مورد ماهیت، علائم، عوارض و درمان درد کودکان بود. پس از تکمیل پرسشنامه ها، داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش 5/11)، در سطح معنی داری 05/0P< تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    میانگین نمره سطح آگاهی مادران از نحوه اداره درد کودکان، 3/4±5/19 (از مجموع 49 نمره) بود؛ به طوری که اکثریت آنها در مورد نحوه اداره درد کودکان، دارای سطح آگاهی پایینی بودند. بین سطح تحصیلات، سن، تعداد فرزندان، سابقه بستری کودک و میزان آگاهی مادران آنها در مورد نحوه اداره درد کودکان، ارتباط آماری معنی داری وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    آگاهی مادران در خصوص نحوه اداره درد کودکان کم می باشد که البته عوامل زمینه ای در آن نقش قابل توجهی نداشتند؛ لذا ضروری است برنامه ریزی های لازم برای ارتقای آگاهی مادران در زمینه نحوه اداره درد کودکان صورت گیرد.

    کلیدواژگان: مدیریت درد، آگاهی، مادران، کودکان
  • آرش امیدی، زهرا ترابی، محمدحسن پورفرد، محمود زردست صفحات 455-462
    پلیئوزیس هپاتیس، یک عارضه نادر است که با حضور حفره های پرخون در فضای پارانشیم کبد مشخص می شود. عوامل خطر پلیئوزیس هپاتیس، بیماری هایی مانند: ایدز، سل، سرطان و مصرف داروهایی مانند استروئیدهای آنابولیک و آزاتیوپرین است. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات عصاره الکلی گلبرگ زعفران بر پلیئوزیس هپاتیس تجربی در موش های صحرایی انجام گرفت. در این مطالعه، 32 موش صحرایی نر نژاد ویستار، به چهار گروه: شاهد سالم، بیمار با جنتامایسین دوز mg/kg80، عصاره با دوز mg/kg40 همراه با جنتامایسین mg/kg80 و عصاره با دوزmg/kg 80 همراه با جنتامایسین با دوز mg/kg 80 تقسیم شدند. پس از اتمام دوره، خونگیری از قلب آنها جهت سنجش مقادیر آنزیم های کبدی انجام شد. بافت کبد نیز تحت مطالعات هیستوپاتولوژیک قرار گرفت. مقادیر آسپارتات آمینوترانسفراز درگروه های دریافت کننده جنتامایسین و گروه های تیمار با عصاره، به طور معنی داری (05/0P<) در مقایسه با گروه سالم افزایش پیدا کرد. بین گروه های تیمار با عصاره و گروه جنتامایسین، اختلاف معنی داری مشاهده نشد. نتایج بافت شناسی نیز تاییدکننده حضور سینوزوئیدهای خونی در گروه های دریافت کننده جنتامایسین بود که اختلافی بین آنها مشاهده نشد. طبق نتایج مطالعه، عصاره هیدروالکلی گلبرگ زعفران، تاثیری بر پلیئوزیس هپاتیس و تلانژیکتازی ناشی از مصرف جنتامایسین در موش صحرایی ندارد.
    کلیدواژگان: پلیئوزیس هپاتیس، گلبرگ زعفران، جنتامایسین، کبد
  • غلامحسین یعقوبی، بهروز حیدری صفحات 463-467
    خانم 44 ساله ای با کاهش بینایی و مگس پران از 4 روز قبل در چشم راستش، به کلینیک چشم پزشکی مراجعه نمود که در معاینه چشم، بهترین حدت بینایی تصحیح شده در چشم راست 80/20 و در چشم چپ 20/20 بود. بررسی سگمان قدامی، در هر دو چشم طبیعی بود. فوندوسکوپی چشم راست، پارگی شبکیه بعد از 15 ماه از جراحی نزدیک بینی را نشان داد. جداشدگی شبکیه ساب کلینیکال، با خونریزی زجاجیه همراه بود. معاینه ته چشم در چشم چپ، در حد طبیعی بود. در اطراف پارگی، فتوکوآگولاسیون با لیزر دیود انجام شد. جداشدگی شبکیه ساب کلینیکال و خونریزی ویتره، یک ماه بعد از فتوکوآگولاسیون با لیزر، با موفقیت و بهبودی همراه گردید؛ ولی گسترش چین خوردگی ماکولا، حدت بینایی بیمار را به 200/3 کاهش داد.
    کلیدواژگان: پارگی شبکیه، اصلاح نزدیک بینی با لیزر (LASIK)، عوامل خطر
|
  • Azadeh Erahimzadeh, Gholamreza Sharifzadeh, Zohreh Azarkar, Samira Hosseini, Tahereh Tohidi Zadeh, Mohammad Hassan Namaei Pages 347-354
    Background And Aim
    Invasive diarrhea is a self-limited disease but its antibiotic treatment not only reduces the disease marking time، but also excretion of the microbes and، consequently، a decrease in the pathogenicity of the disease. The present study was conducted to compare patients'' resistance to ciprofloxacin and to azithromycin in non-amoebic acute dysenteric.
    Materials And Methods
    In this clinical- trial study 84 patients suffering from non-amoebic dysentery were selected through successive sampling، and were randomly divided into two groups. One group was administered Ciprofloxacin 500mg every 12 hours، the other group Azitromycin 250mg daily (every 24 hours). Then patients examined after 48 hours to see the probable improvement of their previous clinical symptoms. Besides، their first day feces culture was assessed. The obtained data was fed into SPSS software (V: 1/3)، and then it was analysed using X2 statistical test at the significant level α=0. 05. for afebrility and decreased diarrhea. data analyzed in using test.
    Results
    Out of 84 patients، shigella was diagnosed in 41 (48. 8%)، 18 patients of whom (43. 9%) had been treated with azitromycin and 23 cases (56. 1%) had received ciprofloxacin. In 14 samples (16. 7%) other microbes had grown (e. g. Salmonella، Campylobacter jejuni، Escherichia Coli). Antibiogram of 55 patients showed that 32 (58. 2%) of them were sensitive to ciprofloxacin and 41 subjects (74. 5%) to azitromycin. On the third day of treatment the clinical response of the patients was assessed through their probable fever and diarrhea. It was found that 29 cases (93. 5%) in azitromycin group and 31 patients (88. 5%) in ciprofloxacin group were a febrile. Thus، no significant difference between the two groups was observed (P=0. 6).
    Conclusion
    The present study proved that Azitromycin and Ciprofloxacin have the same efficacy in treating non-amoebic dysentery
    Keywords: Non amoebic dysentery, Ciprofloxacin, Azithromycin
  • Farzad Rajaei, Maryam Akhavan Tavakkoli, Hassan Azhdari-Zarmehri Pages 355-361
    Background And Aim
    Stress increasing which is a consequence of technological development can complicate the function of body organs and tissues. Regarding the role of the cerebellum in harmonizing physical movements، the present study was conducted to assess the effects of chronic stress on cerebella cortex of rats.
    Materials And Methods
    Eighteen Wistar rats were randomly divided into two equal groups. One was the control group، and the other was the stress group (the experimental group). The stress group were exposed to different types of stress such as food deprivation، water deprivation، imposed restraint in 4 degrees C temperature، forced swimming، and isolation for 10 days while the animals in the control group were kept in their cages without any interventions. After the exposure time، the animals were anesthetized and their cerebellums were removed and weighed. After preparing microscopic slides of the right lobe and staining them with Hematoxiline and Eosin، the number and the size of Purkinje cells، and the thickness of the molecular layer of cerebella cortex were determined using Image Tool software. Finally، the obtained data was statistically compared and P<0/05 was taken as the significant level.
    Results
    The present study showed that mean number and mean size of Purkinje cells in the stress group significantly decreased (6. 17±1. 87 and 89. 75±14. 7، respectively) compared to those (8. 43±1. 65 and 96. 68±17. 25، respectively) of the control group (P<0. 001، P<0. 004)، but the thickness of molecular layer of cerebellum in the stress group indicated no significant difference compared to the control group.
    Conclusion
    The present study showed that chronic multiple sequential stresses can have negative effects by reducing the size and number of Purkinje cells in rat cerebella cortex.
    Keywords: Chronic multiple sequential stress, Purkinje cells, Rat, Cerebellum
  • Malihezaman Monsefi, Farnaz Gramifar Pages 362-375
    Background And Aim
    Regarding the effects of dill extracts on the reproductive system of the female sex reported by many researches، in، the present study the effects of aqueous fraction of this extract were investigated.
    Materials And Methods
    In this experimental study، 40 adult female rats were divided into 5 groups: control، low and high doses of aqueous fraction of extract (0. 5 and 5 g/kg، respectively) and low and high doses of ethanol and aqueous extract (0. 045 and 0. 45 g/kg، respectively) of dill seed. The animals were gavaged with 1 ml of the mentioned doses for 10 days. At the end of the experiment، blood samples were taken from their dorsal aorta to measure progesterone and estrogen concentration. The ovaries and uteri of the subjects were removed. Then histomorphometrical changes and intensity of reaction of glycoconjugates of ovary and uterus were measured using ConA، UEA، PNA، DBA، SBA lectins. The female rats were mated with male ones (4 in each group). Finally، the number of fetuses and their CRL and weight were measured.
    Results
    Duration of diestrus phase under high dose of aqueous extract increased 2 times compared to the control group. Uterus thickness، longitudinal and transverse diameters of ovaries، granulosa cells of corpus luteum diameters of the experimental groups decreased 1. 5 to 2 times compared to the control group''s. Female rats of the experimental groups did not get pregnant. Intensity of reactions of α-mannose، N-acetyl glucosamine، and N-acetyl galactoseamine of endometrium and ovarian cell surfaces changed after being stained by ConA، DBA and SBA.
    Conclusion
    Oral administration of ethanol fraction and aqueous dill seeds extracts can induce infertility in female rats.
    Keywords: Aqueous fraction of dill seeds extract, Estrogen, Progesterone, Estrous cycle, Lectin, Glycoconjugates
  • Naser Keikha, Seyyed Amin Ayatollahi Mousavi, Gholam Hosein Shahidi Bonjar Pages 376-388
    Background And Aim
    Human cutaneous infections are caused by a homogeneous group of kreatinophilic fungi، called Dermatophytes. Such infections are accounted as a principle public health، at present. Microsporum gypseum a cause of baldness in Iran. Cases occur sporadically due to Microsporum gypseum in puppies and soil and is transmitted to humans. Since these pathogenic dermatophytes are eukaryotae، their chemical treatment with antifungal drugs may also affect host tissue cells. Thus، the present study aimed at determining antifungal effects of terrigenous actinomycetes agents on these pathogens.
    Materials And Methods
    In this experimental study، 100 terrigenous actinomycetes isolates derived from soil of Kerman city were studied in order to assess their antifungal effect on microsporum gypseum. The fungi were obtained from Persian Type Culture Collection (PTCC) in the Iranian Research Organization for Science and Technology (IROST). Electron microscope studies and the physiological properties of these antagonists; such as، lipase activity، amylase، protease، and chitinase active isolates were performed according to the relevant protocols.
    Results
    The present study showed that actinomycete isolates containing Ks10، Kn10، and 115 had the most antagonistic in vitro effect on Microsporum gypseum. Electron Microscope images revealed various forms of spores، mycelia، and spore chain morphology.
    Conclusion
    The findings of the present research show that terrigenous actinomycetes have an antifungal effect upon Microsporum gypseum. So، one hopes that-in future-rather than administering antifungal chemicals that have side-effects، dermatophytic infections can be cured by applying these actinomycetes.
    Keywords: Actinomycetes, Microsporum gypseum, Antifungal
  • Edris Bazrafshan, Ferdos Kordmostafapour, Hamed Faridi, Behnam Barikbin Pages 389-398
    Background And Aim
    Phenol and its derivatives are toxic pollutants، frequently found in surface and tap waters، and in aqueous effluents from various manufacturing processes such as petroleum and petrochemical، coal conversion، synthetic rubber، plastics، paper، oil refineries and phenol-producing industries. In the present study efficacy of Moringa peregrina seed extract in phenol removal was investigated.
    Materials And Methods
    The present research was an experimental one performed in a batch system to find out the efficacy of Moringa peregrina seed extract، as a natural coagulant، in removing phenol from aqueous solutions. To do so، the effects of major operating variables such as coagulant dose (0. 05–4 ml/L)، initial phenol concentration (5، 10، 20، 50 and 100 mg/l) and pH (3-9) were also investigated.
    Results
    It was found that the optimum pH for phenol removal through coagulation using Moringa peregrina seed extract was 5 with coagulant dose 0. 1 ml/L and the highest removal was found to be 94. 13%، 95. 69%، 98. 04%، 98. 14% and 99. 34% at initial phenol concentration 5، 10، 20، 50 and 100 mg/L respectively، as a result of precipitation، co-precipitation and adsorption mechanisms.
    Conclusion
    According to the obtained results، Moringa peregrina seed extract، with respect to its high efficacy، can be used as an effective، efficient، and inexpensive coagulant in removing phenol from aqueous environments.
    Keywords: Phenol removal, Moringa Peregrina, Coagulation, Natural coagulants
  • Bahman Ramavandi, Behnam Barikbin, Ghorban Asgari, Hossein Ghaedi Pages 399-408
    Background And Aim

    Availability and low cost of date stones make them useful as raw material in the preparation of activated carbon. Cyanide، because of its toxicity for humans and aquatic organisms، is one of the most important health problems. The aim of the present study was to evaluate cyanide removal from aqueous solutions and determine influencing parameters in its adsorption into activated carbon prepared from date stones.

    Materials And Methods

    In this experimental study، activated carbon was prepared by using an electrical furnace giving out 750°C temperature for 100 min. The effect of pH (2-12)، cyanide concentration (100-300 mg/L) and activated carbon dosage (0. 25-2 g/L) on the absorption process were explored. All experiments were conducted in triplicate and the mean absorption rate was reported.

    Results

    The maximum adsorption capacity of 50. 21 mg/g corresponded with Langmuir model. Kinetic evaluation indicated that the adsorption of cyanide ions by the adsorbent clearly followed the pseudo-second order rate reaction. The absorption was pH dependent and the maximum adsorption was done by solutions having pH 9. At an optimum pH 9، over 97% removal of 100 mg/L cyanide was attained for an adsorbent dose of 1. 25 g/L during a 40 min contact time.

    Conclusion

    Activated carbon prepared from date stones is an efficient and low-cost adsorbent for removing of different concentrations of cyanide from water and wastewater.

    Keywords: Cyanide, Adsorption, Date stone, Isotherm, Kinetic
  • Seyyed Ebrahim Hosseini, Mozhde Hjeidari Pages 409-415
    Background And Aim
    Valsartan as a receptor antagonist angiotensin-II (AngII) is used to treat blood pressure disorders and affects various tissues of the body. Thus،the present study was performed to investigate the effect of Valsartan on the axis of the pituitary-gonadal axis in mature female rats.
    Materials And Methods
    In this research، 40 mature female Wistar rats were randomly divided into 8 member groups including control، sham and experimental groups. Initially، all the animals were homogenized through intramuscular injection of estradiol valerate and progesterone. Then the animals of sham group daily received 1 ml of olive oil (solvent) and the experimental groups were gavaged daily doses of 100، 200 and 400 mg/ Kg Wt، of Valsartan The control group members were not Administered anything. All drugs were administered for 21 days and at the end of the period، through deriving blood from the heart of animals the required serum was prepared by means of relevant hormonal kits to measure the levels of FSH، LH، estrogen and progesterone. The obtained data was evaluated using ANOVA and Tukey tests، and P< 0/05 was taken as the significant level.
    Results
    Statistical results analysis showed that Valsartan caused a significant reduction in hormones of FSH، LH، estrogen and progesterone.
    Conclusion
    Valsartan، as a receptor antagonist of Ang II inhibits the secretion of gonadotropin hormones and accelerates their effect on blocking the follicular cells of the female sex، causing the reduction of female hormones.
    Keywords: Valsartan, estrogen, progesterone, FSH, LH, Rat
  • Majid Akbari, Fatemeh Velayati Moghaddam, Amir Ahmadi, Reza Afshari Pages 416-421
    Background And Aim
    Amalgam is used in dentistry cautiously، due to the toxicity of mercury in dental amalgam. Dentists are exposed to mercury vapor in their routine occupational practice، which can be harmful to their health. The aim of the present study was to measure urinary mercury concentrations in general dentists and restorative specialists in Mashhad in 2010.
    Materials And Methods
    This cross-sectional and analytical study was performed on 45 general dentists، 10 restorative specialists، and 70 controls without any exposure to mercury. A 20 ml urine sample was taken from each of the cases before each one''s routine occupational practice. Mercury concentration of urine was measured by means of an atomic absorption spectrometry. The obtained data was analyzed using one-way ANOVA، Duncan tests، and SPSS software (V: 11. 5) at the significant level α=0. 05.
    Result
    Mean (SD) urine mercury level of general dentists was 9. 26± 2. 70 µg/l and 9. 13± 1. 73 µg/l in general dentists and the restorative specialists، respectively; and 1. 84± 1. 73 µg/l in the control group. There was no significant difference between urine mercury level of the general dentists and restorative specialists (P=0. 833). Urine mercury levels of general dentists and restorative specialists were greater than that of the control group (P=0/000، P=0/001، respectively).
    Conclusion
    Although the urinary mercury concentrations in dentists is higher than that in the control group، it does not reach the toxic level.
    Keywords: Dental amalgam, Mercury, Dentist
  • Mohammad Dehghani Firuzabadi, Mahyar Mohammadifard, Alireza Mirgholami, Gholam Reza Sharifzadeh, Mahtab Mohammadifard Pages 422-429
    Background And Aim
    Epilepsy is a prevalent disorder، and seizures are، among significant reasons for referring to emergency wards. This causes horror and anxiety of the patient and his/her family. The present study mainly aimed at evaluating MRI and EEG findings in referring patients with epilepsy and seizure.
    Materials And Methods
    This descriptive-analytical study، evaluated sixty over- 18 patients with epilepsy from April 2009 through April 2010 presented with seizure in Birjand Vali-e-asr hospital. Pseudo seizure cases، pregnant women with seizure، items with non-initial seizure، and those whose seizure was associated with pyrexia were excluded from the study. After getting the history of the subjects and their examination، the results of diagnosing measures (i. e. EEG، CT، MRI) were recorded in a questionnaire. The obtained data was then analysed by means of SPSS (V: 13) at the significant level α=0. 05.
    Results
    Sixty patients whose mean age was 34. 4 years were assessed generalized tonic-clonic (grand mal) seizures were reported in 78. 4%. Initial EEG was abnormal in 51. 7%، but specific findings were reported to be abnormal in 19. 3%. Brain CT and MRI examinations were abnormal in 35% and 50%، respectively. As revealed by MRI scans، the most common trauma was hippocampal sclerosis (30% were abnormal)، and the most common epileptogenic trauma spot was the temporal lobe (46. 7%) MRI was abnormal in 29% of patients<30-or equal to 30 yrs and in 72. 4% of subjects over 30 yrs (P=0. 001). Besides، it was found that epilepsy was abnormal in Generalized tonic-clonic seizure (42. 6%) and in other kinds of seizure (76. 9%); P=0. 03.
    Conclusion
    It was found that EEG and brain MRI almost reveal specific features of epileptic cases only in 10% of the subjects، while it is abnormal in 51. 3% of all patients with epileptic seizures. Thus، it is more sensitive than CT (35%) and even MRI (50%). MRI has a tangible advantage in showing the kind and position of trauma.
    Keywords: Epilepsy, Seizure, EEG, MRI
  • Tayyebeh Khazaie, Alireza Saadatjoo, Samaneh Dormohamadi, Mansooreh Soleimani, Marzieh Toosinia, Fatemeh Mullah Hassan Zadeh Pages 430-438
    Background And Aim
    Various studies indicate that increasing and complicating use of cell phones in all age groups and in both sexes is associated with aggression. Despite the widespread use of mobile phones in Iran، psychological and behavioral effects of addiction to it and the consequences have not been investigated yet. The present study aimed at determining prevalence of mobile dependency and its relationship with aggression during adolescence in Birjand in 2011.
    Materials And Methods
    In this descriptive-analytical study، 637 students were selected through randomized double-stage cluster sampling. In order to gather relevant data، two questionnaires including Hyun young Koo 2009 cell phone dependence questionnaire and Perry aggression questionnaire، which dealt with 4 aspects، i. e. physical، verbal، furious، and antagonistic aggression were used. The obtained data was analysed by SPSS software (V: 15) using X2، independent T، variance analysis، and Pearson''s correlation coefficient statistical tests at the significant level P=0. 05.
    Results
    Out of 637 student''s aged15-20 years، 95. 3% (611cases) were moderately dependent on mobile using، 3/4% (22 subjects) ere acutely dependent، and 1. 2% (8 students) were addicted to cell phone using. There was no Significant difference between the intensity of dependence on cell phone and age، sex، education، number of phone calls; and daily received and sent messages. It was found that there was a corresponding relationship between mobile dependence on mobile association to aggression.
    Conclusion
    According to the present study mobile dependence and aggression in adolescents is less than that in some other studies; yet، it is necessary to make interventions to prevent such problems.
    Keywords: Prevalence, Mobile dependency, Aggression, Adolescents
  • Bibi Narjess Moasheri, Mohammad Reza Monazzam Esmaeelpoore, Vahideh Abolhasannejad, Mahdi Abbaszadeh, Edris Movahedi Pages 439-447
    Background And Aim
    Noise pollution is recognized as a major problem in urban areas. Therefore، the current study was aimed to determine noise pollution indices in Birjand old districts.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional and analytical-descriptive study، noise measurement was performed by means of «CEL» sound level meter (model 450. 490). Equivalent noise level «Leq 10 min» was measured within four daily periods and within two periods at night، according to the procedures recommended by BS 7445-1-2003، as well as BS 7445-3-1991 standard، at each station. The obtained data was analysed using SPSS software (v; 16) by means of statistical tests Pearson and T-test
    Results
    The findings of the study showed that day-night mean sound level (Ldn) was significantly higher than the standard level in all stations (P>0. 05). The highest day–night mean sound level and maximum noise level belonged to Motahhary street (72. 2 dB) and Taleghani street (85. 9 dB). There were signifigant differences between day-night mean sound level and maximum allowable threshold in working day (P<0. 005) and holiday (P<0. 005).
    Conclusion
    Since the level of noise pollution is critical especially along Taleghani Street which passes right through the city and along Emam Reza Hospital، as a sensitive area، it is necessary to design and apply suitable measurements، as well as to consider the level of their effectiveness in order to decrease noise pollution.
    Keywords: Noise pollution, Old district, Birjand
  • Zahra Amouzeshi, Zahra Unesi, Seyyed Alireza Saadatjoo Pages 448-454
    Background And Aim

    Pain is a health problem and major problem of childhood. It is one of the most common symptoms that children experience in hospitals. Pain alleviation prevents from severe complications and side-effects. Mothers are among the key individuals who have the most interactions with pain experiencing children. They can prevent further problems by appropriate assessing and managing of pain in children. The purpose of the present study was to determine mothers'' knowledge of pediatric pain management in Birjand Valli-e-asr hospitals in 2011.

    Materials And Methods

    In this descriptive and cross-sectional study mothers of hospitalized children in Birjand Valli-e-asr hospital who were available were selected. After ensuring that they were content with and cooperate in the study، a researcher designed questionnaire was filled out through interview. The questionnaire included demographic questions (10 items) and knowledge questions (49 items) of the nature، symptoms، complication، and management of pain. The obtained data was analyzed by SPSS software (V: 11. 5) at the significant level P<0/05.

    Results

    Mean score the mothers'' knowledge of pediatric pain management was 19. 5±4. 34 (of the total 49 points); that is، the majority of them had low knowledge of pediatric pain management. No statistically significant relationship was found between education level، age، number of children، history of hospitalization of child/ children، and the mothers'' level of knowledge of pain management in children.

    Conclusion

    The mothers have low knowledge of their pain management in their children''s without any considerable relationship to some contextual factors. Planning for educational programmes with respect to managing children''s pain is recommended.

    Keywords: Pain management, Knowledge, Mothers, pediatric
  • Arash Omidi, Zahra Torabi, Mohammad Hassanpoorfard, Mahmood Zardast Pages 455-462
    Peliosis hepatis is a rare liver disease characterized by blood-filled cavities scattered irregularly throughout the liver. Risk factors for peliosis include chronic illness such as AIDS، tuberculosis، cancer also use of some drugs such as anabolic steroids and azathioprine. The aim of the present study was to evaluate the curative properties of crocus sativus petals on induced peliosis hepatis in rats. Thirty two male Wistar rats (weight: 180-220 g) were randomly divided into four equal groups: group 1 (healthy group) received only IP normal saline، group2 received IP 80mg/kg. bw gentamicin، group3 IP 80mg/kg. bw gentamicin+ 40mg/kg crocus sativus petal extract، and group 4 was given IP 80mg/kg. bw gentamicin+ 40mg/kg crocus sativus petal extract. At the end of the experiment، the rats were anesthetized and their blood samples were collected through cardiac puncture for AST and ALT measurement. Then، the livers of the subjects were excised and fixed in formalin. It was found that AST significantly increased in gentamicin group (P<0. 05) compared to the healthy group and groups treated by means of crocus sativus petal extract. Moreover، there was no significant differences between the groups administered the extract and those given gentamicin. Histologically،heterogeneous multiple blood-filled cavities were observed in gentamicin group (2) and the treatment groups (3 and 4). The results of the present study show that doses of hydroalcoholic extract of crocus sativus do not effect on peliosis hepatic and telangiectasis due to gentamicin sulfate in rats
    Keywords: Peliosis hepatis, Crocus sativus petal extract, Gentamicin, Rat
  • Gholamhossein Yaghoobi, Behrouz Heydari Pages 463-467
    A 44 year old woman presented with decreased vision and floaters، started since 4 days before، in her right eye referred to our ophthalmology clinic. On examination، it was found that the best corrected visual acuity was limited to R-E: 20/80 and that of the left eye: 20/20. Fundus examination of the right eye revealed a rhegmatogenous subclinical retinal detachment and vitreous hemorrhage 15 months after surgery for myopia، but the left fundus was normal. Barrier diod laser photocoagulation around the tear was done. Subclinical retinal detachment and vitreous hemorrhage resolved one month after barrier laser photocoagulation، but visual acuity of patient reduced to 3/200 due to development of macular pucker.
    Keywords: Retinal Detachment, Laser Correction Of Short, Sightedness (LASIK), Risk Factors